h

SP Middelburg aanwezig op thuiszorgmanifestatie Den Haag

8 april 2013

SP Middelburg aanwezig op thuiszorgmanifestatie Den Haag

Afgelopen zaterdag, 6 april, was de Middelburgse SP samen met de vakbonden en Zeeuwse thuiszorgmedewerkers in Den Haag op een grote protestmanifestatie voor behoud van de thuiszorg.

HandenthuisRutte

foto: StrijdvoorThuiszorg.nl

In een lange stoet trokken zij van het Malieveld naar het Lange Voorhout om tegenover het torentje van Rutte ruim 137.000 handtekeningen aan te bieden aan staatssecretaris Van Rijn. In totaal waren 6000 demonstranten naar Den Haag gekomen, waarmee dit de grootste thuiszorgdemonstratie ooit in Nederland was.

 

 

 

Jeroen van Dijen: "Niet iedereen staat er bij stil maar er staan 100.000 banen in de thuiszorg op het spel, er wordt 75 procent van het budget voor thuiszorg weg bezuinigd en daar bovenop wordt de toegang tot zorginstellingen en verpleeghuizen strenger. Terwijl deze miljardenbezuiniging uiteindelijk alleen maar werkelozen en verslechtering van de zorg voor onze ouderen oplevert. Deze afbraak is een aanval op de solidariteit tussen mensen"

Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat de bezuiniging van 1,1 miljard euro op de thuiszorg resulteert in een verhoogde vraag naar andere zorg van ruim 860 miljoen euro. De nettobesparing zou dus slechts 240 miljoen euro bedragen. En in dat bedrag is nog niet eens meegerekend dat door het massa-ontslag de kosten van de WW enorm zullen oplopen.

De Middelburgse SP roept daarom iedereen op om in actie te komen voor goede thuiszorg, een volgende manifestatie is al aangekondigd, op 8 juni 2013.

 

PZC: Demonstratie tegen bezuinigingen Thuiszorg Abvakabo FNV: Bezuiniging thuiszorg levert nauwelijks besparing op Actiesite Handen Thuis, Rutte

 

U bent hier