h

25.000 euro extra voor Koninginnedag maar geen geld voor armoedebestrijding

21 februari 2013

25.000 euro extra voor Koninginnedag maar geen geld voor armoedebestrijding

De SP is verbaasd over het voorstel van de gemeente Middelburg om voor de viering van Koninginnedag op 30 april maar liefst 25.000 euro extra uit te trekken.

Onlangs heeft SP Middelburg, via een burgerinitiatief, aandacht gevraagd voor de enorme stijging van het aantal kinderen dat moet opgroeien in armoede. De gemeenteraad besloot echter om geen extra geld vrij te maken om deze armoede aan te pakken. Reden hiervoor was dat de gemeente Middelburg opnieuw vele miljoenen moet bezuinigen waarbij de raad ook het minimabeleid wil betrekken.

Ondertussen blijkt er wel voldoende geld beschikbaar te zijn voor het organiseren van 'een feestje'.

Afdelingsvoorzitter Petroesjka Sterk: “Absurd, dit is gewoon te zot voor woorden! De afgelopen jaren heeft de gemeente Middelburg zakken met geld over de balk gesmeten voor het bezoek van de Koningin in 2010, de Giro d'Italia, het lustrum van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en ga zo maar door."

"Maar als het dan gaat om armoede in de eigen gemeente te bestrijden dan is er opeens geen geld! Het is alsof je een huis wilt verbouwen en begint met het versieren van de gevel, terwijl de muren aan het instorten zijn."

 

Omroep Zeeland: SP: 25.000 euro voor Koninginnedag is absurd
PZC: SP Middelburg vindt extra geld voor Koninginnedag 'absurd'
Zeeuwse Regio: SP oneens met voorstel Koninginnedag

 

U bent hier