h

SP afdelingen kijken vooruit op regioconferentie

29 oktober 2012

SP afdelingen kijken vooruit op regioconferentie

Elk voor- en najaar organiseert de SP een bijeenkomst voor de lokale afdelingen. Samen met andere afdelingen uit Zeeland en Zuid-Holland wordt de stand van zaken besproken en aan de hand van verschillende thema's met elkaar van mening gewisseld.



De regioconferentie van 20 oktober stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Die lijken voor veel mensen nog ver weg, maar het is voor de afdelingen belangrijk dat ze nu al nadenken over mogelijke kandidaat-raadsleden, het verkiezingsprogramma en natuurlijk de campagne zelf.

Daarnaast mag een deelname aan de gemeenteraad nooit ten koste gaan van de daadkracht van de afdeling zelf, het bestuur en de (actieve) leden zijn de dragende kracht achter een succesvolle afdeling, zij informeren de raadsfractie over zaken die spelen in de gemeente, kaarten misstanden aan en als het nodig is voeren zij actie, zowel in de gemeenteraad als daarbuiten.

De aankomende tijd zal elke afdeling moeten investeren in scholing van de mogelijke kandidaat-raadsleden, zodat er volgend jaar een team klaarstaat wat op elkaar ingespeeld is die voldoende betrokken zijn bij de afdeling, kennis hebben van de lokale politiek en vooral de handen uit de mouwen wil steken.

De 5 Middelburgse afgevaardigden op de regioconferentie kwamen allemaal enthousiast terug. Voorzitter Petroesjka Sterk: "Het was een lange dag, maar heel inspirerend. We hadden er dit keer speciaal voor gekozen vooral nieuwe leden mee te nemen zodat zij eens kennis konden maken met mensen uit andere afdelingen om ervaring uit te wisselen."

"Het was dan ook leuk om te horen dat elke afdeling een eigen invulling kan geven aan de organisatie, zo kom je op nieuwe ideeën. Voor de nieuwe leden was het vooral leuk om te zien dat er waarde wordt gehecht aan ieders inbreng, ongeacht of je nu nog maar net komt kijken of al jaren meedraait. En voor mij was het leuk om te zien dat eventuele verlegenheid snel overwonnen werd en al snel goed werd meegedaan aan de discussie. Kortom een waardevolle dag om goed in de startblokken te kunnen staan voor 2014."

Interview met Petroesjka Sterk: 'We moeten hard op weg naar de toekomst'

U bent hier