h

Buurten in de Buurt: Dauwendaele

28 januari 2012

Buurten in de Buurt: Dauwendaele

Zaterdag 28 januari zijn leden van de SP afdeling Middelburg op stap geweest in de Edelstenenbuurt (Dauwendaele, Middelburg). Tijdens deze actie hebben de leden aangebeld bij bewoners om te weten te komen wat er speelt in de buurt.



Speciale gast tijdens het 'Buurten in de Buurt' was Leon Botter. Hij is de voorzitter van de landelijke jongerenorganisatie ROOD, jong in de SP.

Juist het betrekken van jongeren bij de politiek is extra belangrijk. Niet alleen om te zorgen voor opvolging binnen de partij maar juist ook om de stem van jongeren te laten horen, in de gemeenteraad en op straat.

Sinds de oprichting van de SP hecht de partij er veel waarde aan om met beide benen in de samenleving te staan. Hiervoor gaan afdelingen regelmatig de buurt in om te horen wat er leeft onder de bewoners. Deze gesprekken leveren vaak waardevolle informatie op. Zo hebben diverse afdelingen van de SP al misstanden aan de kaak gesteld dankzij de informatie die zij ontvingen tijdens gesprekken met buurtbewoners.



Er waren dan ook veel positieve reacties van bewoners dat er zomaar politici aan de deur stonden die belangstelling voor hun verhaal hadden. Volgende week gaat de afdeling de opmerkingen van buurtbewoners verwerken en mogelijk actie ondernemen.

U bent hier