h

Liever theater in Kloveniersdoelen

25 mei 2009

Liever theater in Kloveniersdoelen

Er ligt momenteel een raadsvoorstel om te onderzoeken of het mogelijk is om de Kloveniersdoelen in te richten als huisvesting voor de Sterrenwacht, samen met een telescoop- en verrekijkermuseum.

Heel de fractie draagt de Sterrenwacht, die wereldwijd geroemd wordt om haar kennis en kunde, een warm hart toe, en de telescoop- en verrekijkercollectie die door een particulier ter beschikking worden gesteld zijn uniek. Een prachtige kans dus, ware het niet dat...

In aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2010) zal een fantastisch stadspark op het Molenwater, zonder theater, een belangrijk punt in ons programma zijn (mits de leden dat goedkeuren uiteraard).

En wij denken dat de combinatie Kloveniersdoelen - Hof van Tange een prachtig alternatief is voor een theater (plannen volgen). Het gaat ons aan het hart, maar wij vinden dat wij het niet kunnen maken nu in te stemmen met dit onderzoek en straks iets anders te roepen.

Uiteraard hebben wij dit besproken met de Sterrenwacht en zij begrijpen het volledig.

We hebben ook gevraagd of zij in de sterren konden zien wat onze kansen zijn met betrekking tot de komende verkiezingen, maar dat schijnt toch een andere tak van sport te zijn.

Menno Visser

Reactie toevoegen

U bent hier