h

PZC: SP'ers voeren actie in Goes

7 juli 2005

PZC: SP'ers voeren actie in Goes

GOES - Zo’n twintig SP-leden liepen gisteren een protesttocht van het Goese station naar het UWV-kantoor aan de Piet Heinstraat.

„Het aantal mensen dat steun heeft betuigd, is groter dan het aantal dat ook echt meeloopt“, zei Janco Dees van de organiserende SP-afdeling uit Terneuzen.

PZC (07-07-2005), door Rob Paardekam

Een als Paus uitgedoste SP’er ging voorop in de tocht. De socialisten noemden het een bedevaart, omdat de UWV de laatste tijd voor veel wonderbaarlijke genezingen zou zorgen. Op een spandoek viel dat ook te lezen: Lourdes valt in het niet, als je de UWV-wonderen ziet.

De actie was een uiting van onvrede over de herkeuringen die veel WAO’ers moeten ondergaan. Het bevalt de SP allerminst dat veel mensen die in het verleden werden afgekeurd nu ineens wel in staat worden geacht om te werken. De SP maakte de regiomanager van het UWV gisteren geen verwijten. „Het is niet uw schuld“, zei de ’Paus’. „U heeft de wonderen die het kabinet van u verwacht ook maar uit te voeren. We hopen echter dat u wel een beetje menselijkheid zult betrachten, want die is in Den Haag ver te zoeken.“

De regiomanager, die van de actievoerders een Geus-penning kreeg, bevestigde dat zijn instantie het beleid dient uit te voeren. Hij beloofde dat op een menselijke en zorgvuldige manier te zullen doen. „En ik zal uw boodschap doorgeven aan de politiek, want daar hoort hij uiteindelijk thuis.“

U bent hier