h

Erger U niet

14 april 2009

Erger U niet

Erger u niet, verwonder u slechts. Dat schoot me te binnen toen ik deze week op Omroep Zeeland hoorde dat de gemeente 100.000€ uittrekt om te onderzoeken waar je toch al die auto’s moet laten als je straks het verkeer van de nieuwe N 57 via de Oostperkweg en de Punt de stad in gaat leiden.

Uiteraard is dit een probleem; de Kaaienroute hiervoor gebruiken kun je de mensen die daar wonen en die al zo vaak te horen hebben gekregen dat het straks allemaal beter wordt, niet aandoen.

En het onzalige idee dat nu leeft om extra parkeerplaatsen te maken op het Molenwater met de vele jeugdige verkeersdeelnemertjes en het verkeer via de wirwar van onoverzichtelijke straatjes daar naar toe te leiden sneuvelt hopelijk de komende raadsvergadering.

Maar is het niet een beetje laat om daar nu pas over na te gaan denken? Het is toch niet nieuw dat die N57 eraan komt? Maar goed, beter laat dan nooit, zullen we maar denken.

Het meest zinnige idee lijkt een parkeergarage onder het Damplein of het Prins Hendrikdok. Echter, de geschiedenis leert ons dat er bij de bouw van parkeergarages in Middelburg wel heel veel euro’s onder de grond verdwijnen, maar geen auto’s.

Echter, met een goed plan waarbij de technische keuzes vooral door vakbekwame mensen worden gemaakt en niet door politici niveau zaterdagamateurs als ondergetekende moet het mogelijk zijn.

Heeft u een beter idee? Laat het me alsjeblieft snel weten. Kunnen we een hoop geld besparen!

Stan Punt

 

U bent hier