h

SP stemmen maakt niet gelukkig?

10 juni 2007

SP stemmen maakt niet gelukkig?

Zaterdag 28 april jl werd in de PZC gewag gemaakt van een professor die meldde dat je, even kort door de bocht, van stemmen op de SP of Wilders niet gelukkiger wordt.

Hij staafde dat door aan te geven dat minder tolerantie en meer welvaart per definitie geen gelukbrengers zijn; meer zeggenschap voor de burgers juist wel.

Erg betrekkelijk allemaal, lijkt me.
Minder tolerantie maakt niet gelukkig (alsjeblieft geen Wildersmaatschappij) maar tolerantie mag geen éénrichtingsverkeer zijn en niet staan voor alles is toelaatbaar.

Ga vooral op zoek naar wat je gelukkig maakt, maar met respect voor mens, dier en natuur. Ook welvaart is een betrekkelijk begrip. Geluk zit niet in je derde auto of je tweede boot, maar dat stukje welvaart dat je in staat stelt al je rekeningen te betalen of wat extra’s te doen voor de kinderen is toch erg welkom en draagt bij aan gelukkig zijn.

Meer zeggenschap voor de burgers is leuk, maar als dat slechts betekent dat je je eigen energiebedrijf mag kiezen (twee avonden aanbiedingen vergelijken, 6 keer tijdens het eten telefonisch lastig gevallen worden en per saldo geen kwartje wijzer) dan is ook dat zeer betrekkelijk.

De professor zal het wel weten - daar is hij tenslotte professor voor - maar een beetje genuanceerder zou geen kwaad kunnen.
 

U bent hier