h

Vliegveld Midden-Zeeland is een recreatievliegveld en dat moet zo blijven!

22 oktober 2022

Vliegveld Midden-Zeeland is een recreatievliegveld en dat moet zo blijven!

Bewoners uit de omgeving van het Veerse meer en SP-ers die actief zijn in Provinciale Staten maken zich grote zorgen over de toename aan geluid en de risico’s die ontstaan als de plannen doorgaan om meer helikopters te stationeren op Vliegveld Midden-Zeeland. Het vliegveld is de afgelopen jaren al uitgebreid met 1600 helikoptervluchten naar de windmolens op zee. We vinden het te gek als daar ook nog eens honderden oefenvluchten van zware, zeer lawaaiige helikopters bijkomen. Op die plek recreëren veel mensen en het Veerse meer is ook een natuurgebied. Een vliegveld wat bedoeld is voor recreatie-vliegtuigjes kan niet zomaar omgetoverd worden tot een helikopterstandplaats. En de mensen die in de buurt wonen en bewoners in Middelburg die ongetwijfeld last gaan krijgen van de herrie van het overvliegen moeten wel tijdig en goed betrokken worden bij voornemens om dit soort grote veranderingen door te voeren. De SP vindt dat deze grote toename aan vluchten met helikopters niet zomaar kan! Kom je zelf vaak in de buurt, wil je meedenken of heb je zelf ervaringen die te maken hebben met het vliegveld; laat het ons weten en stuur een e-mail.

Reactie toevoegen

U bent hier