h

Verkiezingsdebat UCR

10 maart 2022

Verkiezingsdebat UCR

Op 8 maart vond een verkiezingsdebat plaats, georganiseerd door de University College Roosevelt (UCR). Huib Ghijsen deed mee als lijsttrekker van de SP. Hij benadrukte dat voor iedereen, dus ook  voor studenten een betaalbaar en duurzaam huis heel erg belangrijk is. Wonen is geen markt en huurwoningen moeten voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zijn. Ook toegang tot schone energie en goed geïsoleerde huizen zou door de gemeente of de landelijke overheid mogelijk gemaakt moeten worden, ook voor lagere inkomens.

Verder pleitte hij voor meer en makkelijk aan te spreken wijkagenten. Dit bij het onderwerp ‘safety’ waarbij de studenten aangaven zich niet altijd veilig te voelen. 

Al met al was het een geslaagd debat waarin Huib er goed in slaagde het SP-verhaal van solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid naar voren te brengen.

Reactie toevoegen

U bent hier