h

Bloemetje voor vrijwilligers bij de kledingbank Zeeland

17 maart 2022

Bloemetje voor vrijwilligers bij de kledingbank Zeeland

Dinsdagmorgen 15 maart 2022 gaf de SP aan Marisca van der Rande, teamleider van de kledingbank in Middelburg, een bloemetje voor haar grote inzet en toewijding, samen met wel 120 vrijwilligers, om de kledingbank te laten draaien. Het afgelopen jaar zijn er 3750 kledingpakketten verstrekt. Alles ziet er piekfijn en mooi uit in de huidige locatie aan de Ravensteijnweg, waar de aanwezige vrijwilligers samen druk bezig zijn om te kleding te sorteren.

Foto: SP
Helaas moet de kledingbank voor 1 augustus dit jaar vertrokken zijn uit dit gebouw omdat het aan Zorgstroom is verkocht, die het wil gaan verbouwen. Ondanks intensief speurwerk is er geen andere definitieve huisvesting gevonden. Wel kan de kledingbank vermoedelijk tijdelijk onderdak vinden in de parkeergarage onder het politiebureau tot de toegezegde nieuwbouw op de Mortiere voor de kledingbank en de voedselbank gereed is. Maar de medewerkers hopen van harte dat ze tot die tijd nog in dit gebouw kunnen blijven, omdat twee keer verhuizen ontzettend veel extra tijd en moeite kost, waardoor de kledingbank enklele maanden dicht zal moeten. Wellicht dat Zorgstroom de verbouwing zo kan plannen dat de kledingbank nog een poos kan blijven, zodat deze belangrijke voorziening voor heel veel Zeeuwen gewoon door kan werken en maar één keer hoeft te verhuizen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier