h

Kandidatenlijst SP Middelburg

7 februari 2022

Kandidatenlijst SP Middelburg

Tijdens de ledenvergadering op maandag 17 januari hebben de leden van SP Middelburg de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Huib Ghijsen, gevolgd door Jan Zwemer, Sylvia Tuinder, Ingrid Bos, Frans Knol, Gido Verkerke en Els Simons. Huib en Ingrid zitten al voor de SP in de gemeenteraad. Frans en Jan zijn actief als commissielid. Sylvia is momenteel voorzitter. 

Foto: Quiniver Tuinder

De volledige lijst is dus als volgt:
1) Huib Ghijsen

Als gemeenteraadslid vind ik het belangrijk dat we meer in gesprek zijn met bewoners en dat zij meer zeggenschap krijgen over hun eigen buurt. Bewoners weten pas echt wat er speelt. De voedselbank en de kledingbank moeten op een goed bereikbare plek komen. Er is te veel armoede, er zijn te veel mensen met schlden, daar moet wat tegen gebeuren.’

2) Jan Zwemer

‘Bestaanszekerheid voor iedereen is voor mij de drijfveer. Denken en doen vanuit waarden en niet alleen vanuit euro’s of het eigen gelijk. Vanuit meer solidariteit, menswaardigheid en gelijkwaardigheid moeten we bouwen met Middelburgers aan bereikbare goede zorg voor iedereen, aan mooie wijken en dorpen zonder industrie naast de deur (Trekdijk).’

3) Sylvia Tuinder

‘Twee jaar terug was ik al lid van Provinciale Staten voor de SP. Het verminderen van inkomensverschillen en woonruimte voor iedereen vind ik hard nodig. Wonen is een grondrecht, maar leidt nu tot tweedeling. Ik zet mij in voor meer groene leefruimte, dat is goed voor de biodiversiteit, ontspanning en verkoeling. Het verminderen van CO2-uitstoot moeten we regelen via een collectieve aanpak per wijk.’

4) Ingrid Bos

‘Als gemeenteraadslid weet ik precies hoe de raad functioneert. De SP-fractie in de raad is de kritische luis in de pels. Vanuit een sociaal perspectief en vanuit onze kernwaarden van gelijkwaardigheid, menswaardigheid en solidariteit grijpen wij iedere kans aan om bij te dragen aan een socialer Middelburg!’

 
5) Frans Knol

‘Ik heb jaren gewerkt in het basisonderwijs, nu ben ik gepensioneerd en enthousiast hobbytuinder. Vanuit sociaal besef en betrokkenheid ben ik actief geworden voor de SP. Ik zet mij in voor een menswaardig bestaansminimum voor iedereen. Ook heb ik oog voor de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering voor mens en natuur.’

 
6) Gido Verkerke

‘Ik ben 16 jaar oud en woon sinds een jaar in Middelburg. Door als SP’er jongeren te vertegenwoordigen hoop ik onze stem hoorbaar te maken en belangrijke kwesties zoals het gigantische tekort aan huurwoningen lokaal aan te pakken.’

7) Els Simons

‘Omdat ik al zeker tien jaar SP stemde ben ik in 2007 lid geworden, want de SP heeft niet alleen stemmers nodig maar ook actieve leden die zich inzetten voor de bewoners van Middelburg. Zoals voor het zwembad in Arnemuiden, de Jeugdzorg, de Cleene Hooge en de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland waar men nog steeds vervuilende bedrijven neer wil zetten.’

Reactie toevoegen

U bent hier