h

Even voorstellen: Sylvia Tuinder

27 februari 2022

Even voorstellen: Sylvia Tuinder

Sylvia Tuinder is nummer drie op de kandidatenlijst van SP Middelburg en tevens afdelingsvoorzitter. Wie is Sylvia en wat beweegt haar? Een korte introductie:

'Geboren in Den Haag, merkte ik via schoonmaakwerk in een verpleeghuis waar bewoners echt naar hunkerden: echte aandacht. Het was een ervaring voor het leven, want ik ontdekte hoe mensen daar opfleurden van een eenvoudig en vrolijk gebracht ‘goedemorgen’. Goede zorg voor mensen is essentieel mensenwerk! Ik leerde in mijn jonge jaren ook dat je niet moet vergeten om af en toe aan een ander te denken en om eenzame mensen eens een bezoekje te brengen. Hoe fijn het kan zijn om samen te delen ook al heb je weinig, leerde ik zeker tijdens mijn ontwikkelingswerk in Afrika. Als (biologisch) landbouwkundig ingenieur woon ik sinds 2004 in Middelburg. Ik werkte in verschillende banen, van ecologische landbouw, duurzame ontwikkeling, een uitstap op het gebied van vrijwillige thuiszorg, tot langere tijd in het landschapsbeheer en natuur. Daarnaast zat ik in de provinciale politiek voor de SP. Ik zie steeds meer tweedeling en verschillen ontstaan tussen arm en rijk; daar wil ik wat aan doen als voorzitter van SP Middelburg.
Ik vind dat de gemeentepolitiek ook nadruk moet leggen op ruimte voor natuur en biodiversiteit. Luister naar de stem van bewoners, van jongeren. Laten we vooral reageren op de klimaatverandering en snel werk maken van een collectieve aanpak van schone energie, maar wel op zo’n
manier dat iedereen daar aan mee kan doen!’

Reactie toevoegen

U bent hier