h

Even voorstellen: Jan Zwemer

14 februari 2022

Even voorstellen: Jan Zwemer

Jan Zwemer is nummer twee op de kandidatenlijst van SP Middelburg. Wie is Jan en wat beweegt hem? Een korte introductie:

Jan is in 1952 geboren in ’t Gasthuis in Middelburg. 
Ook in de lokale politiek heeft hij ervaring: van 2006 tot begin 2018 zat hij in de gemeenteraad van Middelburg, destijds voor CDA-Middelburg: ‘Gaandeweg die jaren kreeg ik meer en meer moeite met het liberale en egocentrische karakter van het CDA. Begin 2018 was dit aanleiding om me terug te trekken uit die partij. Altijd heb ik een zwak gehad voor de medemens die aan ander nodig heeft. De overstap naar de SP was voor degenen die mij kennen een logische stap. SP, een beweging die werk maakt van mensgerichtheid, gelijkwaardigheid en ook echt laat zien wat solidariteit is. 
Afgelopen vier jaar was ik als fractieondersteuner verbonden aan SP-Middelburg. 
Van huis uit ben ik verpleegkundige en onderwijskundige en sinds enkel jaren met pensioen. Als verpleegkundige was ik actief in de acute psychiatrie en als onderwijskundige in het (hoger) beroepsonderwijs, o.a. aan de hogeschool HZ.
De afstand tussen Middelburgers aan de ene kant en het bestuur van Middelburg aan de andere kant is erg groot geworden. Dat moet beter. Dat ga ik me (ook) voor inzetten. 
SP-Middelburg biedt een prima alternatief voor het huidige conservatieve bestuur: 
HET sociale alternatief voor Middelburgers.

 

Reacties

Dag Jan,
Ik had al iets geschreven.
Nu weet ik echter niet of dat 'door' gekomen was ?

Mooi rood is niet lelijk.
(Nooit gedacht dat je nog eens een 'Rooie Rakker' zou worden. Maar in je hart was je dat volgens veel meer dan compromis/cda-groen)
Wees steeds strijdbaar en strijdlustig.
Of je de boel kunt opschudden blijft een vraag, maar een kritische luis in de pels zul je zeker zijn.
Mijn (nog zwevende) stem krijg je.
Hgr. Erik.

Reactie toevoegen

U bent hier