h

Wooncampagne

19 september 2021

Wooncampagne

Een goede en betaalbare plek om te wonen wordt steeds minder vanzelfsprekend! Er is sprake van een woon-crisis. We gaan daarom de komende tijd huis- aan huis- acties doen. De eerste keer was zaterdag 11 september. We gingen de deuren langs om te horen hoe het met bewoners in Middelburg gaat en wat ze merken van de wooncrisis.

Foto: Sylvia Tuinder

Wil je mee doen en de straat op gaan als SP-lid: laat het ons weten! Wil je jouw mening of ervaring over wonen in Middelburg met ons delen, stuur een mail naar middelburg@sp.nl.

Actie wooncampagne Ieder mens heeft recht op een betaalbaar en gezond huis. Maar dat recht is de afgelopen jaren onder de kabinetten-Rutte steeds verder afgebroken. Zij leverden onze volkshuisvesting over aan de markt, waardoor de afgelopen vijf jaar ruim 100.0000 sociale en betaalbare huurwoningen zijn verdwenen. De huren stegen met maar liefst 35 procent. Op de woningmarkt profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers. Of het nu de politiek in Den Haag is, de gemeente Middelburg, of de verhuurder, de stem van huurders of beginnende starters op de woningmarkt wordt vergeten.
Wij willen dat niemand meer wordt overgeleverd aan de grillen van de markt. De politiek in Den Haag, de gemeenten en de verhuurders moeten bewoners weer serieus gaan nemen.
Huurbevriezing in de sociale sector is gelukt! We gaan in Middelburg op straat met mensen in gesprek om een zwartboek te krijgen over de wooncrisis. Daarmee kunnen we laten zien aan de gemeente, de politiek in Den Haag, de verhuurders en makelaars dat het anders moet.

Reactie toevoegen

U bent hier