h

14 september stoppen we de aanvallen op het minimumloon!

4 september 2018

14 september stoppen we de aanvallen op het minimumloon!

Foto: SP

Vrijdag 14 september organiseert SP Goes een openbare avond over de plannen van de regering om mensen met een arbeidsbeperking niet langer het recht te geven op een minimumloon.

Tijdens deze avond zullen SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk, Matthijs van Manen (FNV MiddenZeeland) en vertegenwoordigers van belangenorganisatie LFB de gevolgen van dit plan schetsen en hoe we deze plannen gaan stoppen.

Want de beschaving van een land kun je aflezen aan de manier waarop wordt omgegaan met kwetsbare groepen, zoals mensen met een arbeidsbeperking.

Wij accepteren daarom niet dat de huidige regering mensen met een arbeidsbeperking in de kou laat staan. Sinds de invoering van de participatiewet drie jaar geleden, zijn sociale werkvoorzieningen al wegbezuinigd. Met dit nieuwe plan van de regeing krijgen werkgevers geen subsidie meer als ze iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen. In plaats daarvan krijgen zij toestemming om hen onder het minimumloon te betalen. Ook bouwen werknemers met een arbeidsbeperking geen pensioen op over de uren die zij werken.

Dit is onacceptabel!

Daarom nodigen we iedereen uit om bij deze openbare avond aanwezig te zijn! Reis je mee vanuit Middelburg? Stuur dan even een mailtje naar middelburg@sp.nl, dan kijken we of we samen kunnen reizen.

Datum: vrijdag 14 september
Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00)
Plaats: Rommerswalestraat 1 in Goes
Toegang: Gratis

Reactie toevoegen

U bent hier