h

SP gaat door heel het land de buurten in!

6 juni 2017

SP gaat door heel het land de buurten in!

Foto: SP

Zaterdag 3 juni was de SP overal aanwezig, van Vlissingen tot Vlieland, van Heerlen tot Heerhugowaard. De socialisten hielden een landelijke aftrap om met 1 miljoen inwoners te praten over hun omgeving, hun ervaringen en hun ideeën voor verbetering.

Al sinds de oprichting van de SP in 1972 pleit de partij voor andere modellen waarbij niet de winst en cijfers doorslaggevend zijn, maar de menselijke maat en solidariteit de leidraad zijn om de samenleving vorm te geven.

Deze aftrap is een logisch gevolg van die basisprincipes legt bestuurslid Jeroen van Dijen uit: "Overal waar we komen, zijn we gewoon benieuwd wat mensen vinden. Wat gaat geweldig, wat moet beter, het lijken simpele vragen maar vaak zien we dat mensen tegen dingen aanlopen waar ze geen invloed op hebben. We willen dat mensen samen weer die invloed opeisen. Of het nu gaat om slechte huurwoningen met vocht en schimmel, het eigen risisco in de zorg of een onveilige kerncentrale, zodra mensen zich organiseren en verbetering opeisen dan ervaren ze zelf dat de samenleving niet iets is dat je klakkeloos moet accepteren, maar dat we die zelf maken en veranderen. Dat is de kracht van het socialisme."

Foto: SP

Leo, Petroesjka, Els en Jeroen gingen daarom zaterdag op pad in Middelburg-Zuid. Door het drukke Pinksterweekend was niet iedereen thuis, maar dat was geen obstakel. Interim-afdelingsvoorzitter Leo Ton vond de middag geslaagd: "We hebben bij ongeveer 50 mensen aangebeld en we hoorden veel klachten over hetzelfde onderwerp. De aankomende weken zullen we daarom terugkeren met een meer gerichte vragenlijst en hopelijk kunnen we samen met de bewoners aan de slag om die klachten aan te pakken."

Reactie toevoegen

U bent hier