h

Het Nationaal Zorgfonds komt er!

18 februari 2017

Het Nationaal Zorgfonds komt er!

Zaterdag 18 februari was er een tweede grote actie voor het Nationaal Zorgfonds. Ook nu weer vertrok er een bus vanuit Vlissingen en Middelburg, maar waar er in november nog redelijk wat plaatsen in de bus leeg waren, zat de bus nu vrijwel vol. En dit bleek door het hele land zo te zijn. Bij de aftrap van het Nationaal Zorgfonds in november waren drie- tot vierduizend mensen aanwezig, nu waren dat er  tienduizend.

Dit keer verzamelden we ons op het Malieveld. Naast Emile Roemer en Henk Krol (50Plus), waren nu ook de lijsttrekkers van de PvdA en GroenLinks, Lodewijk Asscher en Jesse Klaver, aanwezig. Een goed teken, want hoewel Asscher en Klaver aangaven dat het afschaffen van het eigen risico en minder marktwerking wat hen betreft niet per se via een Nationaal Zorgfonds hoeft, geeft het wel aan dat zij beseffen dat ze niet meer om dit onderwerp heen kunnen. En dat het voor een deel ook hun eigen achterban is die in de tent staat om hun steun aan het Zorgfonds te betuigen.

Na de bijeenkomst in de tent was er weer een tocht door Den Haag. De dag werd afgesloten met een speech van Emile Roemer op het Malieveld.

Reactie toevoegen

U bent hier