h

Bescherm de kust, kom 4 maart in actie!

4 februari 2017

Bescherm de kust, kom 4 maart in actie!

Foto: Lint aan de kust

Kustbeschermers vormen op zaterdag 4 maart een groot menselijk lint langs de kust om aandacht te vragen voor de waarde van de kust en het direct erachter gelegen land. Ze reageren op bouwprojecten, die de natuur, het open landschap en de huidige recreatie verstoren. “Deze plekken zijn te waardevol en we willen dat samen zichtbaar maken. Wij vinden dat plannen voor torens, huisjes, kunstmatige eilanden of andere te grote projecten hier niet passen. Wij, bewoners en recreanten willen juist hier de mooie kust met natuur, rust en ruimte behouden.”

Lint aan de kust wordt georganiseerd door een groep bezorgde burgers (Ronald, Sylvia, Edwin, Riet, Louis, Quin en Rob uit Zeeland en Ivan uit Belgie), die net als ruim 100.000 andere mensen zijn aangesloten bij ‘Bescherm de Kust’. “We gaan als ludieke actie een menselijke slinger langs de kust maken”, aldus de werkgroep Lint aan de kust. “Hand in hand vormen we een lint langs het water. Als veel mensen meedoen, kan ons lint honderden meters lang worden. Hoe langer het lint, hoe groter de kans dat zichtbaar wordt hoe we denken over nieuwbouw aan de kust en het gebied erachter. Dit gaan we op meer plekken doen om te  tonen dat we kustgebied waardevol vinden. De eerste keer dat we het lint vormen, starten we langs de Brouwersdam. We vragen actief aandacht voor het bouwplan Brouwerseiland, als een van de bouwprojecten aan de kust waardoor het unieke open landschap met vergezichten dreigt te verdwijnen en waar recreanten en veel watersporters nu nog actief kunnen zijn.”

Aanmelden kan via http://www.lintaandekust.nl.
Doe mee en nodig vrienden en kennissen uit om zich ook aan te melden!

Datum: 4 maart 2017
Tijd:  Start is om 11.00 uur, om 12.00 uur wordt het lint gevormd.
Plaats: Schouwen-Duiveland, bij de Middelplaathaven. (Dammenweg 1, Ouddorp)

PS: Het kan wel koud zijn dus adviseren we om warme kleren, een extra regenbroek te dragen en schoenen, om de voeten warm te houden!

Reactie toevoegen

U bent hier