h

SP Middelburg stort drieduizend euro terug

22 april 2016

SP Middelburg stort drieduizend euro terug

De Middelburgse SP-fractie geeft 3083,58 euro aan fractievergoeding terug aan de gemeente. SP-fractievoorzitter Jeroen van Dijen: "De SP is van mening dat zorgvuldig en zuinig moet worden omgegaan met belastinggeld. Dit jaar hebben we 416,42 uitgegeven en storten we de rest netjes terug naar de gemeente."

In 2014 heeft de fractie slechts 20,15 euro uitgegeven voor de kosten van de bankrekening waardoor er 2.896,52 werd teruggestort. Jaarlijks wordt van de beschikbare 30.000 euro ongeveer de helft gespendeerd. Volgens de SP toont dit aan dat het fractiebudget voor gemeentefracties in Middelburg fors omlaag kan.

"We hebben vorig jaar al voorgesteld om dit budget met 30% te verlagen. Natuurlijk maak je extra kosten als raadslid of fractie-assistent, maar voor ons is altijd het uitgangspunt dat de onkostenvergoeding ook precies gebruikt wordt waarvoor die bedoeld is; om gemaakte kosten te vergoeden. Je bent immers geen raadslid om er zelf beter van te worden, maar omdat je je wilt inzetten voor de gemeente en de inwoners. Dat moet altijd de drijfveer zijn!

Daarnaast hamert de SP ook op gelijkwaardigheid. "Raadsleden krijgen een zeer riante vergoeding, waarvan we bij de SP 75% afdragen om bijvoorbeeld lokale acties en campagnes te betalen maar ook omdat we geen ongelijkheid willen. Actieve leden lopen zich soms het vuur uit de sloffen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat, waarom zou een raadslid dan wel een riante vergoeding moeten krijgen en een bestuurslid of lid van een werkgroep helemaal niets?"

"De financiële situatie van Middelburg is erg zorgelijk, de afgelopen jaren zijn er miljoenen bezuinigd. Het zou mooi zijn als we met een gedeelte van het fractiebudget deze bezuinigingen kunnen verzachten," aldus Jeroen.

Reactie toevoegen

U bent hier