h

Thema-avond over toerisme en landschap met Eric Smaling

9 mei 2015

Thema-avond over toerisme en landschap met Eric Smaling

Foto: Ronald Viergever

Dinsdag 12 mei houdt de SP een openbare thema-avond over kusttoerisme, natuur en landschap op Landgoed Twistvliet, Koningin Emmaweg 4 in Vrouwenpolder. De avond begint om 19:30 uur. (inloop vanaf 19:00 uur)

Het toerisme is een belangrijke economische pijler voor de Zeeuwse kust. Elk jaar komen duizenden toeristen genieten van het strand, de rust, de natuur en de vele restaurants met Michelin-sterren die Zeeland rijk is.

Het is dan ook logisch dat diverse projectontwikkelaars willen investeren in nieuwe bungalowparken aan de Zeeuwse kust. Roompot Vakanties wil met de bouw van 7 nieuwe vakantieparken fors investeren in de toeristische sector. Na voltooiing zijn de 12.500 bedden jaarlijks goed voor 2,2 miljoen  extra overnachtingen.

Ook in Vlissingen zijn er plannen voor uitbreiding,  ondernemers hebben een plan voor een hotel met zes of zeven verdiepingen en 220 tot 240 vakantiehuisjes met elk een eigen parkeerplaats in het Nollebos/Westduin. In Schouwen-Duiveland is er tevens een plan voor 390 vakantievilla’s op een opgespoten eiland achter de Brouwersdam.

Maar komen er nu niet te veel grote, eenzijdige en landschappelijke niet goed ingepaste vakantieparken? Gaan we daarmee niet lijken op de volgebouwde Belgische kust? En komen de toeristen nog naar Zeeland als er van de ruimte, rust en natuur steeds minder overblijft?

Om een antwoord te krijgen op deze vragen gaan ondernemers, projectontwikkelaars, natuurorganisaties, politici en toeristenorganisaties met elkaar in debat tijdens een openbare thema-avond van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier