h

Ronald van Raak komt naar Goes voor thema-avond

2 mei 2015

Ronald van Raak komt naar Goes voor thema-avond

Foto: SP Zeeland

De Zeeuwse SP-afdelingen houden regelmatig thema-avonden met interessante sprekers. Vrijdagavond  22 mei 2015 komt Tweede Kamerlid Ronald van Raak naar Goes voor zo'n verdiepingsavond. Hier zal hij ingaan op zijn onlangs verschenen boek "Op zoek naar ons" dat handelt over de toekomst van de linkse politiek.

De avond wordt gehouden in het gebouw van
Zuidwester Goes, Rommerswaelestraat 1 in Goes.
Inloop vanaf 19.45, we beginnen om 20.00 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Aanmelden voor 19 mei 2015 via voorzitter Inge Adriaansen: Stuur een mailtje naar middelburg@sp.nl of meld je telefonisch aan via: 06-21426280

We proberen onderling vervoer te regelen, dus laat het even weten als er iemand met je mee kan rijden, of als je zelf met iemand mee wilt rijden.

Hoe zou Aristoteles het slechte gedrag verklaren van bankiers? Waarom moet socialisme volgens Domela Nieuwenhuis gezellig zijn? Wat maakt Paus Franciscus tot een bijzondere manager? Waarom is Thomas Piketty een heel gewone econoom?

In "Op zoek naar ons" gaat Ronald van Raak in discussie met oude en nieuwe denkers. Over de crisis van het neoliberalisme en nieuwe tegenstellingen in de politiek. De groeiende invloed van consultants en het afnemende vertrouwen in het bestuur. Of de kritiek van de verzorgingsstaat en de behoefte aan een nieuw "wij"-gevoel.

Stukken over Jezus en Marx, Augustinus en Dostojevski worden afgewisseld met scherpe analyses van de actuele politiek en vermakelijke anekdotes over de Tweede Kamer.

Ronald van Raak (1969) is historicus en filosoof. Sinds 2006 zit hij in de Tweede Kamer voor de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier