h

14 november: demonstratie tegen het schuldenstelsel

1 november 2014

14 november: demonstratie tegen het schuldenstelsel

De regering wil de basisbeurs in de studiefinanciering afschaffen. Voortaan moeten studenten hun hele studie lenen vinden D66, GroenLinks, VVD en PvdA. Jongeren zijn het niet met die plannen eens en gaan daarom 14 november demonstreren voor toegankelijk onderwijs.

Door de afschaffing van de studiefinanciering worden studenten opgezadeld met een gemiddelde studieschuld van 30.000 euro. Studeren wordt zo alleen mogelijk voor jongeren met rijke ouders

Verschillende onderzoeken hebben al laten zien dat tienduizenden jongeren afzien van een studie als het schuldenstelsel wordt ingevoerd. De toegankelijkheid van een studie wordt dus flink aangetast.

Samen met 14 andere organisaties organiseert ROOD, jong in de SP, de demonstratie onder naam de Stop Het Leenstelsel. Door met veel jongeren sterk te staan, kan de basisbeurs in de studiefinanciering behouden blijven. “Een paar jaar geleden lukte het studenten om de langstudeerboete de prullenbak in te krijgen na een grote demonstratie. Nu gaat het scholieren en studenten lukken om het schuldenstelsel van tafel te krijgen”, aldus ROOD-voorzitter Merel Stoop.

Meld je aan via Facebook

Voorafgaand aan deze demonstratie is er een mars door Den Haag naar het Malieveld. De mars begint om 11:30 uur op station Den Haag HS.

Reactie toevoegen

U bent hier