h

In gesprek met de bezoekers van Southpark

8 juli 2014

In gesprek met de bezoekers van Southpark

Zaterdag 5 juli was de SP weer aanwezig op het Southpark festival in Middelburg. De vrijwilligers werden vergezeld door de gemeenteraadsleden van de SP en als speciale gasten waren ROOD-jongeren Wassim Benali, Jeffrey Huijsman en Melissa van der Linde aanwezig. Even leek het erop dat de dag zou verregenen, maar tegen de middag klaarde het weer op en brak zelfs de zon door.

De bezoekers van het festival konden onze goed gevulde kraam niet missen, want we stonden pal bij de ingang. Met name rond het thema “studiefinanciering” ontstonden goede gesprekken, waaruit wij kunnen opmaken dat het merendeel van de Middelburgse scholieren en studenten niet zit te wachten op het beoogde leenstelsel.

Enkele reacties die precies weergeven waarom het leenstelsel niet sociaal is:

“Ik wil na het voltooien van mijn studie misschien wel een huis kopen. Dat kan dan niet want ik zit al met een schuld van 30.000 euro.”

“Zo neemt de animo voor de lerarenopleiding of een zorggerichte studie nog verder af. Als leraar of verpleegkundige ga je geen bakken met geld verdienen, maar je zit wel levenslang aan een torenhoge schuld vast.”

“Ik werk al best veel naast mijn studie, meer kan ik me niet permitteren en mijn ouders kunnen ook niet veel missen, dus ik zal wel moeten gaan lenen.”

Met veel enthousiasme werden de kegels met daarop in vette letters de gevolgen van het leenstelsel dan ook de hele dag door omgekeild. Natuurlijk gingen de gesprekken ook over de bezuinigingen op de zorg en de vele onzekerheden die de hele decentralisatie met zich meebrengt en niet te vergeten het forse snijden in de cultuursubsidies en de gevolgen daarvan voor het Southparkfestival.

Helaas ziet de organisatie zich gedwongen om volgend jaar entree te gaan heffen. Ondanks de vele zorgen die de bezoekers met ons deelden was er gelukkig ook veel vermaak. Zo gingen onze knalrode SP-strandballen vrolijk rond tussen het publiek en was er overal voor jong en oud wel iets te beleven.

Bekijk meer foto's op de facebook-pagina van SP Middelburg.

Reactie toevoegen

U bent hier