h

"Geef betrokken ondernemers en bewoners voortouw bij actieplan binnenstad"

8 juli 2014

"Geef betrokken ondernemers en bewoners voortouw bij actieplan binnenstad"

Er moet een actieplan komen voor de binnenstad, dat vindt het college van Middelburg. Met name de vertrekkende winkels en de daarbij behorende leegstand baart zorgen. Daarom sprak de gemeenteraad op 7 juli over een raadsvoorstel om 15.000 euro uit te trekken voor een extern bureau dat samen met bewoners en ondernemers aan de slag gaat.

"Weggegooid geld", meent Jeroen van Dijen. "Het enige argument wat gebruikt wordt om een extern bureau in te schakelen is de vrees dat mensen de uitkomst niet onafhankelijk vinden als de gemeente zelf die visie opstelt. Maar er zijn ook andere opties."

De socialisten dienden een wijzigingsvoorstel in waarmee zij wilden bereiken dat de ondernemers en bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het actieplan. "Als deze inwoners zelf het actieplan opstellen dan krijg je voldoende draagvlak en hoef je niet bang te zijn dat de onafhankelijkheid in twijfel getrokken wordt. Bijkomend voordeel is dat er dan ook geen extern bureau nodig is. Daarnaast maken wij ons zorgen over het doel van het actieplan, dat staat nergens beschreven terwijl die onderzoeksvraag eerst beantwoordt moet worden voordat je aan de slag kan."

Het voorstel werd niet aangenomen. LPM en GL steunden wel het voorstel om de onderzoeksvraag helder te krijgen. Om samen met de bewoners en ondernemers te werken aan het actieplan kon de SP rekenen op de steun van PvdA, GL en LPM en het voorstel om de 15.000 voor een extern bureau te schrappen kreeg alleen steun van GL.

Reactie toevoegen

U bent hier