h

"Zoek-het-zelf-maar-uit is geen burgerparticipatie!"

30 april 2014

"Zoek-het-zelf-maar-uit is geen burgerparticipatie!"

Coalitiepartijen CDA en PvdA zeggen trots te zijn op comité Behoud De Arne en noemen het een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in de civil society. "Stuitend hypocriet om dit nu te bejubelen als burgerparticipatie terwijl de gemeente jarenlang vasthield om dorpshuis De Arne te sluiten", meent SP-fractievoorzitter Jeroen van Dijen.

Al in 2011 besloot het college van Burgemeester en Wethouders om dorpshuis De Arne in Arnemuiden te sluiten als bezuinigingsmaatregel. Dat het hele dorp protesteerde tegen de sluiting kon het gemeentebestuur niet op andere gedachten brengen. Het comité wat de bewoners hadden opgericht kreeg keer op keer van de gemeente te horen dat De Arne dicht moest.

"Het is dankzij de strijd van de inwoners van Arnemuiden dat De Arne open blijft, zij hebben onderzoek gedaan, een comité gestart en gemeenteraadsvergaderingen bezocht. Allemaal omdat zij niet accepteerden dat hun dorphuis zou verdwijnen", aldus Van Dijen.

"Ik ben hartstikke blij dat het de inwoners gelukt is en ik feliciteer ze van harte met de overwinning, maar een overheid die eerst alles kapot bezuinigt en vervolgens jubelt dat strijdende inwoners zo lekker participeren, dat schiet bij mij in het verkeerde keelgat."    

Reacties

Bij mij ook!
De bewoners hebben het dorpshuis gered.

Reactie toevoegen

U bent hier