h

MKB teleurgesteld in betalingsgedrag Middelburg

25 maart 2014

MKB teleurgesteld in betalingsgedrag Middelburg

Uit het jaarlijkse onderzoek van MKB Nederland blijkt dat Middelburg op een 318e plek komt van de 336 gemeenten als het gaat om rekeningen aan ondernemers tijdig te betalen.

"Een score om je voor te schamen”, oordeelt SP-fractievoorzitter Jeroen van Dijen. “Vooral ook omdat Middelburg in 2012 nog op de 207e plek stond, dat was al niets om trots op te zijn, maar nu zijn we nog eens 100 plaatsen gezakt. Daarmee hoort Middelburg tot de slechts scorende gemeenten van ons land.”

Ook MKB Nederland zegt zwaar teleurgesteld te zijn in het betalingsgedrag van gemeenten. “Elke factuur die niet op tijd/binnen 30 dagen wordt overgemaakt, betekent extra druk op de liquiditeit, de cashflow van een bedrijf en renteverlies. Het is zuur dat gemeenten, belangrijke opdrachtgevers, daar te weinig oog en begrip voor hebben. Het is des te triester omdat op 16 maart vorig jaar nota bene een nieuwe wet in werking is getreden die overheden verplicht om binnen 30 dagen hun facturen te betalen. Een groot aantal gemeenten laat zich daar dus niets aan gelegen liggen. Van de gekke, vindt MKB-Nederland. Daar is geen enkele reden voor, anders dan een slechte interne organisatie.”

In schriftelijke vragen wil de SP van het college weten wat de oorzaak is voor deze daling op de ranglijst en welke stappen het college gaat zetten om facturen binnen 10 dagen te voldoen.

“Als je intern je organisatie op orde hebt, dan moet het mogelijk zijn om rekeningen op tijd te betalen. Op die manier geef je ondernemers meer financiële ruimte, wat in deze crisistijd meer dan welkom is. Want het MKB is immers de banenmotor van onze economie”, aldus Van Dijen.

Foto: jarmoluk (pixabay.com)

Reactie toevoegen

U bent hier