h

SP ledenvergadering kiest nieuw bestuur

8 februari 2013

SP ledenvergadering kiest nieuw bestuur

Om de twee jaar kiezen de leden van de afdeling een nieuw bestuur. Het oude bestuur legt dan ook verantwoording af. Om te zorgen dat dit geen saaie bedoening wordt is er altijd veel ruimte ingepland om met elkaar te spreken over verleden maar vooral de toekomst.

Wat wordt de koers van het nieuwe bestuur, natuurlijk hebben de kandidaten daar een idee over maar wat vinden de leden daarvan? En zijn er punten die extra aandacht verdienen. Deze onderwerpen werden op de ledenvergadering van 26 januari besproken.

Voor wie denkt dat je minstens afgestudeerd politicoloog moet zijn om aan zo´n onderwerp mee te doen, een geruststelling. We zijn lokaal actief en dan gaat het over zaken die we allemaal dagelijks meemaken: van fietsroutes tot huisvesting, van thuiszorg tot armoedebeleid. Als bestuur staan we zonder onze leden nergens. Zij bepalen of er voldoende inzet is geweest maar zijn ook medeverantwoordelijk voor de uitvoering.

We gaan er als SP namelijk prat op dat we een actieve partij zijn. Een partij die niet vastgeroest zit aan het pluche. We moeten weten wat er leeft. We moeten bewoners steunen in hun streven naar verbetering, of het nou gaat over de buurt waarin men woont of de zorg die nodig is om fatsoenlijk te kunnen leven. Daarom zijn onze leden essentieel, zij zijn een bron van informatie. Zij zetten samen met ons een koers uit.

Daarnaast is een ledenvergadering een mooie gelegenheid om gastsprekers te vragen. Dit keer heeft Hans Martin Don verteld over zijn ervaringen als wethouder in Eindhoven. Hij bleek niet alleen een boeiend verteller te zijn met mooie anekdotes; “Kennen jullie de serie “Yes, minister”? Alles wat daarin gebeurt is waar!” maar het was ook erg nuttig en leerzaam voor de toehoorders die vragen konden stellen. Een mooie afsluiting van ons programma, de tijd vloog voorbij.

Het nieuw verkozen bestuur bestaat uit voorzitter Petroesjka Sterk, secretaris Leo Ton, Jeroen van Dijen, Sabine Humpert, Jorika Doeleman en Els Simons. Zij gaan de komende twee jaar inzetten op de organisatie van lokale en landelijke acties en de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen.

Wilt u meer weten over het bestuur van de Middelburgse SP afdeling? Kijk dan hier.

U bent hier