h

Werkgroep Schouwen-Duiveland krijgt status 'afdeling in oprichting'

11 januari 2013

Werkgroep Schouwen-Duiveland krijgt status 'afdeling in oprichting'

De werkgroep Schouwen-Duiveland heeft de status “afdeling in oprichting” gekregen. Dat is een goede stap in de richting van een zelfstandige afdeling.



De Schouwen-Duivelandse leden vielen onder de verantwoordelijkheid van afdeling Middelburg. Dat betekende tot een jaar geleden een lange reistijd voor ledenvergaderingen en weinig mogelijkheden voor activiteiten die echt specifiek voor Schouwen-Duiveland zijn.

Er zijn nu voldoende capabele mensen die de kar kunnen trekken daarom is in december de knoop doorgehakt om een aanvraag bij het landelijk partijbestuur te doen. Trix de Roos, regio-coördinator in Zeeland kon vrijdag 4 januari het goede nieuws telefonisch brengen: de aanvraag is goedgekeurd!

Reden voor een feestelijk gevoel aan het begin van 2013. Voorzitter van de afdeling in oprichting, Anita de Vos-Viergever: “We zijn nieuw in de politiek maar we zijn zeer gemotiveerd. Met alle bezuinigingen die afgewenteld worden op de gemeenten is het belangrijk dat de sociaalste keuzes worden gemaakt. Ons speerpunt wordt de zorg, we vergrijzen en tegelijkertijd wordt er zwaar gekort op de thuiszorg, voor Schouwen-Duiveland met veel kleine dorpskernen is dat een ramp. Ouderen kunnen zonder thuiszorg niet thuis blijven wonen maar het bejaardentehuis wordt onbereikbaar gemaakt. Wij vinden dat een onmenselijke situatie.”



De 10 enthousiaste leden hebben inmiddels al de nodige ervaring opgedaan met het opzetten van een openbare avond, het doen van onderzoek in de buurt en het meehelpen met acties. Anita: “Het komende jaar gaan we gebruiken om onze kennis te vergroten, we willen weten waar we het over hebben als we zaken aankaarten. We hebben mensen uit het onderwijs, de zorg, de bouw en de techniek, een zelfstandig ondernemer en grafische vormgever onder onze actieve leden. Onze achterban heeft ervaring met de toeristische sector, landbouw, het wegvervoer en kunst en cultuur. Dat levert een schat aan informatie. Daarnaast zorgen we ervoor dat we onderzoek doen zodat we weten wat er leeft in de buurt en op de werkvloer.”

De afdeling in oprichting zal de komende maanden aan de slag gaan om een zelfstandige afdeling te worden.

U bent hier