h

SP deelt lollies uit bij station

5 september 2012

SP deelt lollies uit bij station

Maandag 3 september stond het actieteam van SP Middelburg op het station om aan de vroegste reizigers een lolly uit te delen. Dit onder het motto: "Wij zuigen liever aan een lolly dan uit onze duim", een verwijzing naar het optreden van Rutte in de lijsttrekkersdebatten van afgelopen week.



De reacties waren positief, ook bij rechtse kiezers kon er een lachje af. Afdelingsvoorzitter Petroesjka Sterk: "Daar stond de premier van Nederland gewoon voor heel Nederland keihard te liegen, wat geeft dat voor een beeld naar kiezers toe? Het valt sowieso op dat alle vragen die worden gesteld handig ontweken worden. Geen wonder dat mensen steeds minder vertrouwen hebben in politici".

De SP heeft met de folder "Tien vragen aan Emile Roemer", die ze samen met de lollies uitdeelden wel een duidelijk antwoord: De rekening van de crisis hoort neergelegd te worden bij de veroorzakers.

Sterk: "Onverantwoordelijke graaiers in de bankensector en op de beurzen zijn door Wouter Bos betaald maar de bonussen gaan gewoon door, kredietbeoordelaars die rommelhypotheken een Triple A-status gaven en daarmee miljoenen mensen in Amerika dakloos en zonder pensioen achterlieten, gaan vrolijk verder en bepalen of Nederland haar status nog behoud. En de financiële markten worden met miljarden van ons belastinggeld gerust gesteld! Onvoorstelbaar dat voor dat soort asociale lui ons hele sociale stelsel wordt uitgehold en de rekening bij de mensen die het minste hebben wordt gelegd".

U bent hier