h

SP in actie bij winkelcentrum Dauwendaele

26 augustus 2012

SP in actie bij winkelcentrum Dauwendaele

Zaterdag 25 augustus stond SP Middelburg in winkelcentrum Dauwendaele. Iedereen is druk met boodschappen doen maar de aanwezigheid van de SP-vrijwilligers valt op.



Sabine Humpert is actief lid van de SP: "Het is verkiezingstijd en mensen zitten soms met twijfels wat ze gaan stemmen. Dan is is het goed als ze direct aan actieve leden vragen kunnen stellen."

"We hebben de meeste antwoorden paraat omdat we ook de landelijke politiek goed volgen, maar hier hoor je ook de persoonlijke verhalen van mensen die de bezuinigingen op zorg of onderwijs aan den lijve ondervinden, of nu rond moeten komen van een uitkering omdat ze door de crisis ontslagen zijn."

Het is druk in het winkelcentrum, gelukkig maar want de leegstand is iets dat elke politicus de ogen zou moeten openen. Dit heeft niets met een verouderde locatie te maken, maar het op moeten boksen tegen grotere winkelketens tegen lagere omzet en minder besteding van het winkelend publiek. Een bewoner zegt: "We zouden het verschrikkelijk vinden als de locatie veranderd zou worden, op loopafstand wonen veel oudere mensen die hier hun boodschappen komen doen."

Afdelingsvoorzitter Petroesjka Sterk: "Veel mensen kennen ons inmiddels omdat we lokaal actief zijn en ons niet alleen laten zien tijdens de campagnetijd. We spreken natuurlijk mensen die alle vertrouwen in de politiek verloren hebben, die moedigen we aan om toch te stemmen, onze democratie is te belangrijk om je stem verloren te laten gaan."

"Als SP hebben we ons nog niet kunnen bewijzen met een regeringsdeelname, nu die kans groot lijkt, zijn we helemaal gemotiveerd om te laten zien dat de SP verschilt in de manier van politiek voeren; wij doen dat samen met de mensen, zoals onlangs nog in de Edelstenenbuurt. Het is bemoedigend om te horen als bewoners in het voorbijgaan roepen: "Ik stem op de SP, hoor!". We knokken hard voor een sociaal Nederland en een betere wereld, dat kunnen we niet alleen... "

U bent hier