h

Bezoek Roemer groot succes

19 augustus 2012

Bezoek Roemer groot succes

Afgelopen woensdag was Emile Roemer op bezoek in Middelburg voor een interview met de PZC en Omroep Zeeland. Voorafgaand aan dit interview was de SP-lijsttrekker aanwezig op de Markt in Middelburg waar hij in gesprek ging met Zeeuwse kiezers.



Ook de jongeren van ROOD waren aanwezig met de gloednieuwe IJS-express, die de dag ervoor in Amsterdam werd gelanceerd. De wagen is ontworpen door 2012 architecten en is volledig opgebouwd uit gerecycelde materialen zoals koelkastdeuren en wasmachines. 's ochtends was de IJs-express al in Vlissingen aanwezig op de boulevard.

De tomatenijsjes die zij uitdeelden zijn bedacht door culinair recensist Johannes van Dam en smaakten fris en verkoelend. 'Het klinkt misschien als een ongewone combinatie, tomaat en ijs, maar doordat het niet gebaseerd is op melk en eerder hartig dan zoet smaakt is het een heerlijk ijsje geworden.' zegt Jeroen van Dijen, lokaal campagneleider.



In het interview sprak Roemer onder meer over de toekomst van de zorg. 'De zorg in Zeeland moet beter en kleinschaliger', aldus de SP-lijsttrekker.

'De toegankelijkheid van publieke voorzieningen is voor iedereen van groot belang. De SP heeft hier in Vlissingen hard gestreden om het ziekenhuis open te houden, en dat er fatsoenlijk ziekenhuisaanbod moet zijn. Dat zijn zaken die van groot belang zijn. Als we steeds naar schaalvergroting toegaan dan zie je dat in veel gebieden de boel alleen maar krimpt.'

Omroep Zeeland: Roemer voert campagne in Middelburg
PZC: Roemer: 'Zorg in Zeeland moet beter en kleinschaliger'

U bent hier