h

ROOD deelt gratis OV-jaarkaarten uit

4 juni 2012

ROOD deelt gratis OV-jaarkaarten uit

De actieve jongeren van de SP voeren op donderdag 7 juni vanaf 8 uur 's ochtends actie op het ROC Mortiere in Middelburg. Dat doen zij door gratis OV-jaarkaarten uit te delen aan 16- en 17 jarige MBO'ers die nog geen recht hebben op een OV-jaarkaart.



'We zijn het zat dat er in Zeeland nog steeds discriminatie voorkomt, als je 16 of 17 bent en je zit op het HBO dan krijg je wel gewoon een OV-jaarkaart. Vooral in Zeeland is het heel belangrijk dat deze OV-kaart er ook komt voor minderjarige MBO-studenten. In geen enkele provincie moet je zo ver reizen om naar school te gaan en dan willen ze ook nog eens allemaal opleidingen gaan samenvoegen. Dat betekent dus nog meer reiskosten!' aldus woordvoerder Jeroen van Dijen.

Omdat de provinciale politiek tot nu toe steeds voorstellen voor een OV-jaarkaart voor de minderjarige MBO-studenten heeft afgewezen gaan de jonge actievoerders van ROOD nu zelf OV-jaarkaarten uitdelen. Ook kunnen jongeren een handtekening zetten op de actie-website www.gratisnaarschool.nl. Daar zijn al 1600 handtekeningen ontvangen voor een dergelijke OV-jaarkaart.

'We merken dat de actie een groot succes is, ook studenten die al wel een OV-jaarkaart hebben zien gewoon dat dit discriminatie is en helpen graag mee. Sommige studenten hebben zelfs onze lege handtekeninglijsten gekopieeërd en zijn daarmee in hun klas rondgegaan. We hopen dat we de provincie kunnen overtuigen dat deze OV-kaart gewoon nodig is, want de dikte van je portemonnee mag nooit bepalen welke opleiding je gaat doen.'

U bent hier