h

‘Gemeente maakt Bike Friendly City niet waar’

22 maart 2012

‘Gemeente maakt Bike Friendly City niet waar’

De gemeente Middelburg voert een eenzijdig en incidenteel beleid als het gaat om het ruimen van fietsen bij het NS- station. Dat stelt de SP in een openbare brief aan het college van B en W en de Middelburgse gemeenteraad.

Uit onderzoek van de SP blijkt dat vele wrakken na een ruimingsactie gewoon tussen de beugels blijven staan, waardoor er sprake is van substantiële ondercapaciteit. Perfect onderhouden fietsen worden soms uit pure noodzaak buiten de stalling geparkeerd en dus geruimd.




Petroesjka Sterk, afdelingsvoorzitter SP Middelburg; ‘Wij vinden het bovendien niet uit te leggen dat de gemeente geen lering trekt uit het feit dat de incidentele ruimingsacties geen enkele structurele verbetering opleveren. Het ruimen van fietsen is symptoombestrijding, aan het ruimtegebrek doet de gemeente niets.’

Uit reacties blijkt dat veel Middelburgers verbolgen zijn dat ze vervolgens een telefonische afspraak moeten maken om hun eigen fiets op te halen op de Kleverskerkseweg tegen betaling van 15 euro.

Sterk; ’We krijgen zelfs reacties van mensen dat hun fiets door anderen uit de stalling wordt gehaald zodat zij zelf een plekje hebben. Als je fiets verdwenen is en je moet tijdens kantoortijden bellen voor een afspraak om je fiets op te halen, ook tijdens kantoortijden, dan kan ik me goed voorstellen dat inwoners vraagtekens zetten bij de reclameslogans over Middelburg als Bike Friendly City.’

De SP Middelburg dringt daarom aan dat het gemeentebestuur de capaciteitsproblemen bij het station oppakt en met name de oostzijde ( bij de stationstrap ) voorziet van gestapelde stalling. De oplossing van de gemeente om fietsbeugels te verwijderen omdat fietsers genoodzaakt zijn over de busbaan te rijden omdat de fietsenstalling aan het begin is geblokkeerd door dubbelparkeerders ziet de SP als een fout in het ontwerpplan. “Misschien was het beter geweest als het busstation niet was verplaatst, dat had ook het probleem op de stationsbrug voorkomen”.

Openbare brief aan College en Gemeenteraad ( 26,5 KB .PDF)
Omroep Zeeland: SP hekelt fietsbeleid Middelburg

U bent hier