h

Eerste ledenvergadering in aanloop naar SP congres

28 maart 2012

Eerste ledenvergadering in aanloop naar SP congres

Op zaterdag 24 maart hield SP Middelburg een ledenvergadering in Hof van Buren. De vergadering stond in het teken van de komende regioconferentie en het partijcongres, die op 14 april en 2 juni gehouden zullen worden.

Op dit congres wordt besproken in hoeverre de uitgangspunten en visie, analyses en standpunten van de SP, vastgesteld in 1999, nog steeds kunnen rekenen op een groot draagvlak binnen de partij. De algemene strekking bleek dat deze anno 2012 nog onverminderd actueel zijn.



De door de SP in 1999 al voorspelde problemen die op zouden treden als gevolg van de privatisering/ vermarkting van spoorwegen, PTT en energiebedrijven worden nu ook door andere partijen steeds meer erkend. Dit geldt helaas niet voor de ook in 1999 al aangekaarte afbraak van het sociale zekerheidsstelsel, de sociale volkshuisvesting, het onderwijs, het openbaar vervoer en de gezondheidszorg. De SP loopt daarmee dus blijkbaar nog steeds te ver vooruit op een groot aantal andere partijen.

Naast het bespreken van de congresstukken was Hans van Heijningen, algemeen secretaris van de SP, aanwezig om te vertellen over en vragen te beantwoorden over, onder andere, de verwachte toekomstige regeringsdeelname van de SP en de invloed van Europa op nationaal beleid.

U bent hier