h

Schouwen kleurt langzaam tomaat-rood

14 februari 2012

Schouwen kleurt langzaam tomaat-rood

Al bijna een jaar is een SP-werkgroep actief op Schouwen-Duiveland, inmiddels hebben zij de eerste acties al achter de rug en volgen de leden een cursus over het ontstaan van de SP en de politiek. Hun missie? Het opzetten van een eigen afdeling SP Schouwen-Duiveland.

foto: © WACON-Images Ronald den Dekker
'Het begon eigenlijk tijdens de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten in februari vorig jaar.' vertelt Petroesjka Sterk, voorzitter van de afdeling Middelburg die de werkgroep begeleid: 'Tijdens die campagne waren we ook in Zierikzee, we hadden voorafgaand alle leden op Schouwen gemaild en gevraagd of ze die dag wilden helpen en kennismaken. Dat werd een groot succes, veel mensen spraken ons aan met de vraag waarom er hier nog geen SP-afdeling is.'

Na de verkiezingscampagne heeft de SP afdeling Middelburg opnieuw contact gezocht met de leden op Schouwen-Duiveland om een werkgroep te starten. Onder hen waren Peter Keijmel uit Zierikzee en Sven van der Linde uit Kerkwerve. Beiden zijn lid geworden uit onvrede over de verrechtsing in Nederland en de verharding in de maatschappij. 'Vroeger had je een sàmen-leving, je wordt nu steeds meer op jezelf teruggewezen.' zegt Sven.

In oktober heeft de werkgroep haar eerste echte actie gevoerd: 'Armoede Werkt Niet', tegen de voorgenomen bezuinigingen op de WSW. In ongeveer vier uur werden meer dan 300 handtekeningen verzameld aan een waslijn.

Voor de komende tijd staan nog meer acties op de agenda. 'Zaterdag 17 maart gaan we buurten in de wijk Malta', zegt Sven van der Linde. 'We gaan dan deur-aan-deur aanbellen bij mensen om te horen wat er leeft. Die informatie kan de basis vormen voor lokale acties. We beginnen in Zierikzee, vanaf daar moet het zich als een olievlek uitbreiden over heel Schouwen-Duiveland.'

PZC: 'SP zet voet aan grond op Schouwen-Duiveland'
Radio Schouwen-Duiveland: Interview met Petroesjka Sterk ma 13 feb 2012, 18:00 Info (doorklikken naar 18.30)

U bent hier