h

Werkgroep Schouwen in actie voor WSW

16 oktober 2011

Werkgroep Schouwen in actie voor WSW

Gisteren heeft de SP werkgroep van Schouwen-Duiveland haar eerste actie gevoerd.

Onder “De Beuze” aan het Havenplein werden statafels neergezet waar voorbijgangers comfortabel een handtekening konden zetten voor de actie “Armoede werkt niet” die zich onder andere richt tegen het wegbezuinigen van werkplekken op de Sociale Werkvoorzieningen.

Meer dan 300 handtekeningen werden in minder dan 4 uur op werkhandschoenen gezet. Deze werden verzameld aan een waslijn die steeds voller werd naarmate de zon feller scheen.

Het was een komen en gaan van Zeeuwen die hun verontwaardiging over deze bezuiniging van het kabinet niet onder stoelen of banken staken. De boodschap die het kabinet mee kreeg was: “Denk goed na, voor je op deze kwetsbare maar hardwerkende beroepsgroep gaat bezuinigen”. Een voorbijgangster schreef: “Een psychische aandoening is vaak onzichtbaar, begeleiding en begrip zijn van levensbelang”.

Alle handschoenen gaan in december naar Den Haag en vormen samen met de handtekeningen die in andere steden zijn verzameld een ketting van solidariteit. Als het aan de werkgroep op Schouwen-Duiveland ligt gaan ze door tot de 500. De eerste actie was een groot succes en smaakt naar meer.

U bent hier