h

De SP actief in Zierikzee

19 juni 2011

De SP actief in Zierikzee

Zaterdag 18 juni zijn een aantal SP-ers uit Middelburg en Schouwen in Zierikzee de buurt ingegaan om de bewoners de ZO-krant te overhandigen en met mensen te praten over de politiek.

De ZO-krant is een krant die de SP één keer per kwartaal uitgeeft en waarin actuele politieke kwesties besproken worden, zoals deze keer onder andere de verhoging van huren die dit kabinet wil doorvoeren.

Tussen twee en drie uur ’s middags gingen we in groepjes een aantal straten in het centrum langs en praatten met mensen over zaken die spelen in Zierikzee (overlast van autoverkeer, afbraak en nieuwbouw van huurwoningen), maar ook in Nederland en Europa (zoals het persoonsgebonden budget en de staatshulp in Griekenland).

Vooral voor de Middelburgse SP-ers was het bezoek leerzaam, omdat veel van wat werd besproken in Middelburg niet speelt, terwijl er op andere punten juist sterke raakvlakken zijn (bijvoorbeeld de wens autoverkeer uit de binnenstad te weren). Ook de Schouwse leden hebben een goed idee gekregen van wat er speelt in Zierikzee, wat beslist van pas komt bij het opzetten van hun eigen afdeling en de acties die zij binnenkort gaan voeren.

U bent hier