h

Blokkade van stationsbrug

2 april 2011

Blokkade van stationsbrug

Vrijdag 1 april stonden flink wat SP-ers op de Stationsbrug van Middelburg om samen met PvdA, CU en Groen Links te protesteren tegen het gemeenteraadsbesluit om de brug voorlopig open te houden.

We maakten met een tijdelijke afsluiting van het autoverkeer duidelijk dat de gemeente haar belofte na moet komen. Met het gereedkomen van de N57 zou de stationsbrug afgesloten worden voor autoverkeer. Auto´s kunnen kiezen voor de Schroebrug en de nieuwe tunnel. Er is dus geen enkele reden om deze, voor fietsers gevaarlijke situatie voort te laten bestaan.

De partijen die ervoor gekozen hebben om de brug voorlopig open te houden voor autoverkeer beweren dat een afsluiting van de stationsbrug voor autoverkeer een schijnveiligheid creëert, omdat bussen en taxi´s dan nog steeds over de brug mogen.

Dit is natuurlijk grote onzin, niemand beweert dat de stationsbrug ineens helemaal veilig wordt als deze voor auto´s wordt afgesloten maar het wordt in ieder geval veiliger dan het nu is.

VVD-raadslid Benno Nieuwenhuis kwam (zowaar op zijn fiets) en wilde graag over de brug. Natuurlijk hielden we hem staande want wij willen dat zijn partij over de brug komt. Beloofd is beloofd, er is geen enkele aanwijzing dat er sprake is van een veranderde "politieke" situatie.

De gemeenteraad is natuurlijk democratisch gekozen maar dat voorkomt niet dat men er soms domme beslissingen neemt. Zolang een meerderheid beslist om de Stationsbrug onveilig te laten zal de SP aan de bel blijven trekken.

Reactie toevoegen

U bent hier