h

Kom 21 januari in actie voor het onderwijs!

3 januari 2011

Kom 21 januari in actie voor het onderwijs!

Kabinet Rutte wil keihard bezuinigen op het onderwijs. Studenten die meer dan een jaar studievertraging oplopen moeten bijna 5000 Euro collegegeld gaan betalen en de studiefinanciering voor de master-opleidingen wordt afgeschaft.

Op 21 januari (de verjaardag van staatssecretaris Halbe Zijlstra) zullen studenten uit het hele land demonstreren tegen de onderwijsplannen van dit kabinet. Zorg dat je er bij bent !

De Middelburgse SP-afdeling zal in aanloop naar deze demonstratie zoveel mogelijk scholieren vragen om mee te demonstreren.

Helaas zijn deze plannen voor het hoger onderwijs slechts een deel van de grote bezuinigingsplannen van kabinet Rutte. Dit kabinet wil niets doen aan dure straaljagers, subsidie op villa's of banken. Rutte bezuinigt liever over de ruggen van gewone mensen, zieken en studenten. Dit resulteert in een sociale afbraak waardoor Nederland verder in tweeën zal splijten. Arm vs. rijk, ziek vs. gezond en moslim vs. niet-moslim.

Maar niet als het aan ons ligt! ROOD, jong in de SP wil een sociaal Nederland met kwalitatief goed onderwijs voor iedereen. Wij zijn er bij op vrijdag 21 januari om met alle studenten uit Nederland voor het grootste studentenprotest in jaren te zorgen!

U bent hier