h

10 juni, hoe nu verder?

10 juni 2010

10 juni, hoe nu verder?

Gisteren heeft de SP een geweldig resultaat geboekt tijdens de verkiezingen.

Zoals Emile Roemer het zelf zei:"We hebben verlies geleden, maar het was wel een verlies met een dikke gouden rand. Een paar weken geleden stonden wij in de peilingen nog op 8 zetels, dat aantal hebben we bijna verdubbeld!"

Terwijl de afdeling de afgelopen tijd druk bezig was met de verkiezingscampagne werden we onverwachts geconfronteerd met het opstappen van onze gemeenteraadsfractie. Een crisis die we snel hebben opgepakt en afgehandeld. Onze hartelijke dank voor de vele reacties en steunbetuigingen, jullie hebben ons echt een hart onder de riem gestoken en we kunnen nu met herwonnen kracht verder werken aan een beter nederland.

En werken, dat hebben we gedaan. Tientallen vrijwilligers waren de afgelopen weken actief met de meest uiteenlopende dingen. Posters plakken, debatten organiseren, folders drukken, met folders op de markt staan of huis-aan-huis bezorgen. Toppunt was ongetwijfeld het organiseren van een demonstratie op het abdijplein tegen een tweede kerncentrale in Zeeland. Kortom, de afgelopen tijd heeft wel het beste van al onze leden gevraagd. En of je nu de mensen in je omgeving overtuigd hebt om SP te stemmen, een poster voor je raam hebt gehangen of dag en nacht bezig was met folderen. De SP dankt jullie allemaal!

De strijd is nog niet gestreden. Zolang de partijen die de crisis veroorzaakt hebben nog aan de macht blijven is er nog veel werk voor ons. We kunnen en moeten een sociale weg uit de crisis vinden en dat zal niet makkelijk zijn. Daarom is het nu taak dat we zoveel mogelijk mensen overtuigen, niet om te stememn op de SP, maar om ook lid te worden. Ben jij of ken je iemand in je buurt die altijd al SP stemt, maar nog geen lid is? Spreek diegene aan en laat zien dat we Nederland alleen beter, mooier en socialer maken met een sterke SP. Je kan in 3 minuten al lid worden, makkelijker gaat niet.

U bent hier