h

Oproep: 20 Januari, Den Haag, 65 Blijft 65

13 januari 2010

Oproep: 20 Januari, Den Haag, 65 Blijft 65

Aanstaande woensdag, 20 januari, organiseert de FNV op het Plein in Den Haag een manifestatie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Iedereen die in de gelegenheid is om daar aan deel te nemen, roepen we graag op om aanwezig te zijn.
 

Een groot deel van de media en de gevestigde politiek probeert ons wijs te maken dat de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd definitief verloren is. Het tegendeel is waar. We blijven het zeggen: de afbraakplannen voor de AOW zijn onaanvaardbaar. Wil jij ook een eerlijke AOW? Kom op 20 januari en laat je horen!

De Tweede Kamer houdt die dag een hoorzitting over de verhoging van de AOW-leeftijd. Agnes Jongerius van vakbond FNV zal hierin nog een keer uitleggen waarom onze alternatieven voor de kabinetsplannen goed, eerlijk en uitvoerbaar zijn.

Vanaf 7.30 zal er een ochtendwake gehouden worden ter ere van Drees, de bedenker van de AOW, met vlaggen, spandoeken en fakkels. Om 8.30 zullen we Agnes Jongerius voorbereiden op haar betoog dat zij om 11.00 uur in de Tweede Kamer zal houden. Een generale repetitie dus voor de deur van de Tweede Kamer. Daar hebben we iedereen bij nodig.

ABVAKABO FNV en FNV Bondgenoten zijn op dit moment nog in overleg met hun achterban om op woensdag 20 januari publieksvriendelijke acties in het openbaar vervoer te houden als protest tegen de voorgenomen AOW-bezuiniging van het kabinet. Als de acties doorgaan kunnen reizigers in de vier grote steden gedurende een aantal uren van de dag gratis reizen.

Ongeacht of de treinreis gratis is of niet, wij nemen de eerste trein naar Den Haag Centraal ! Dat betekent dus verzamelen op het station van Middelburg voor de trein van 05.52, we zullen dan rond 8 uur aankomen in Den Haag. We rekenen op jullie!

U bent hier