h

Klimaattrein opgewacht in Rotterdam

14 december 2009

Klimaattrein opgewacht in Rotterdam

Afgelopen zaterdag, 12 december, reed de klimaattrein door heel Nederland, op weg naar Kopenhagen voor de wereldklimaattop. Aan boord was ook Paulus Jansen, woordvoerder voor de SP in de Tweede Kamer op het gebied van wonen, energie/klimaat en water. Op het station van Rotterdam waren ook Middelburgse SP-leden aanwezig om Paulus succes te wensen in Kopenhagen.

Op het station was een sprekersgedeelte ingericht tussen de reizigers en de binnenkomende treinen. Diverse sprekers gaven hier een uitleg over de klimaat-aanpak die zij in Kopenhagen gaan verkondigen. Zo waren er diverse initiatieven van scholen, het Rotterdam Climate Initiative en een voorlichtingsfilm van ProRail over het nieuwe duurzame dak van Rotterdam Centraal met 70.000 zonnecellen.

De trein, met aan boord meer dan 400 milieu-activisten, vertegenwoordigers van organisaties, politici en journalisten, hervatte vervolgens haar reis naar Utrecht. Daar werd 's-avonds nog het symposium "Beat the Heat Now!" gehouden in de Jaarbeurs, om daarna definitief koers te zetten naar Kopenhagen. Onderweg werd nog een conferentie gehouden over de invloed van de transportsector op de klimaatsverandering en de duurzame mobiliteit.

 

Weblog Paulus Jansen: Een beter milieu begint in Den Haag
Artikel over het nieuwe dak van Rotterdam Centraal

 

U bent hier