h

De Faam: Het woord aan Menno Visser

20 mei 2009

De Faam: Het woord aan Menno Visser

Graag wil ik met u delen, wat mij zoal bezig houdt.

Laatst las ik dat er een nieuwe verkiezing wordt opgezet: Wat is de rommeligste plek in Zeeland?
Voor wat betreft Middelburg is dat een makkelijke keuze. U hoeft maar een kleine wandeling te maken te maken op het Molenwater. Ik denk niet dat er in het Middelburgse een treuriger wandeling te maken is, of het moet een rondje bouwput Zuidsingel zijn.

Het Molenwater, waar een prachtig park zou kunnen verrijzen, biedt een desolate aanblik. Vernielingen, brandstichting, half omgeploegde perkjes enz. Het wordt de vereniging Stadspark Molenwater en de omwonenden wel bijzonder moeilijk gemaakt om te komen tot een leuke, tijdelijke invulling.

Daar waar een gemeente betrokken en enthousiaste burgers zoveel mogelijk zou moeten faciliteren zet de gemeente Middelburg blijkbaar alleen in op slopen en parkeerplaatsen. Althans zo lijkt het.

Of zou er sprake zijn van een ontmoedigingsbeleid en worden op deze manier de omwonenden “bouwrijp” gemaakt.

Nu we toch over parkeren spreken ook een positief geluid. Sinds de 24 uurs opening van de parkeergarages is er een duidelijke afname van het zoekverkeer in de binnenstad. Het eindeloos rondrijden om een plekje te vinden, vooral in de avonduren en het weekend, is zeer duidelijk afgenomen. We kunnen dus echt spreken van een hele verbetering.

In de media hebben we ook kunnen vernemen dat Middelburg in 2010 een etappe plaats wordt in de Giro, de ronde van Italië. De start van deze etappe is in Amsterdam. Ik weet niet of het toeval is, maar het lijkt er op dat de organisatie iets speciaals heeft bedacht. In Amsterdam heeft men grote problemen met het verzakken van huizen ten gevolge van de aanleg van de metro. Een probleem dat ook in Middelburg, zij het op bescheidener schaal, niet geheel onbekend is.

Zou de organisatie bewust hebben gekozen voor Middelburg om er een “van PUT tot PUT etappe” van te maken? We zullen het wel nooit te weten komen.

Deze zomer zullen alle partijen die mee gaan doen aan de komende raadsverkiezing, in maart 2010, weer hun verkiezingsprogramma’s opstellen. Dat geldt uiteraard ook voor de SP.

Wij nodigen alle belangstellenden dan ook uit met ons mee te denken. Voelt U zich aangetrokken tot de SP en haar standpunten en heeft U ideeën die Middelburg en haar inwoners ten goede komen schroom dan niet deze kenbaar te maken.

U kunt ons bereiken via www.middelburg.sp.nl

Vooralsnog wens ik U een mooie zomer.

Menno Visser.
fractievoorzitter

U bent hier