h

Uit de fractie

1 september 2007

Uit de fractie

De raadsvergadering van 27 augustus was er, wat ons betreft, één met wisselend succes. Op ons verzoek werd het raadsvoorstel voor wat betreft een aangepaste en deels vernieuwde fietsroute van de binnenstad naar de Mortiere ingetrokken.

Niet omdat we hier niet voor zijn, in tegendeel, maar omdat het voorstel slecht uitgewerkt was en omdat het ontbrak aan voldoende overleg met de Fietsersbond en de Verkeerswerkgroepen.

Ook was de kostenraming volgens ons erg laag. Er komt nu een nieuw, beter uitgewerkt voorstel en we hopen dat dat leidt tot een mooie en veilige fietsroute. Het plaatsen van nieuwe lichtmasten op de markt konden we helaas niet voorkomen.

Onder het mom van veiligheid worden de 10 bestaande masten vervangen door 12 nieuwe voor de prijs van €350.000,=. Ons inziens zijn er tal van onveiliger plekken in de binnenstad en is het verstandiger eerst met een verlichtingsplan Binnenstad te komen
waarna je een afweging kunt maken wat je belangrijk vindt en, ook belangrijk, wat je kunt betalen.

Het aanbrengen van LED – verlichting op bruggen, poorten en het Stadhuis (energiezuinig en betaalbaar) vinden wij wel een goed idee, evenals het initiatief van de ondernemersvereniging om een aantal winkelpanden smaakvol te verlichten.

Wat ook nog aan bod kwam was het wegenbeheerplan. De kwaliteit van de hoofdwegen is redelijk goed tot goed maar de toestand van veel straten in de diverse wijken is ronduit slecht.

Het voorstel van het college was doorgaan volgens het huidige scenario en, als er ooit weer eens geld genoeg is, een inhaalslag maken. Wij wilden binnen enkele maanden die inhaalslag maken en het hiervoor benodigde geld vrijmaken door fysiek voor fysiek te
ruilen (bijvoorbeeld uitstel van het theater).

Ons voorstel haalde het niet, maar we verwachten wel, de beraadslaging gehoord hebbende (zoals dat zo mooi heet), dat het wegenonderhoud serieuzer opgepakt gaat worden.

Ludiek in deze was het verwijt van de PvdA aan ons adres dat wij ervoor zouden kiezen geld te investeren in stenen en dat zoiets niet past bij de SP (niet sociaal).

Ludiek, omdat wij het niet acceptabel vinden wanneer ouderen en kinderen gevaar lopen omdat de toestand van stoepen, straten en fietspaden abominabel is. Liever zien wij dan dat de André-van-Duin-show pas in 2016 in plaats van in 2012 in Middelburg
opgevoerd kan worden.

Het niet inzien van het sociale aspect in dezen zegt meer over hen dan over ons!

Peter van Hekken

Reactie toevoegen

U bent hier