h

De Faam: Het woord aan raadslid Jeannette de Vis

11 april 2007

De Faam: Het woord aan raadslid Jeannette de Vis

De afgelopen week werden de raadsleden goed bezig gehouden. En deze keer niet met alleen vergaderingen. De week begon met een bezoek aan Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM). Daar kregen we uitleg over onder andere het besteden van subsidies.

Het leuke wat ik u beslist niet wil onthouden is dat u de tentoonstellingen in De Vleeshal op de Markt en de Kabinetten van De Vleeshal in de Zusterstraat gratis mag bezoeken. U weet het misschien niet, maar het is een SP standpunt dat dit soort instellingen gratis toegankelijk zouden moeten zijn.

De volgende dag naar Stichting Welzijn Middelburg (SWM). De raadsleden zijn benieuwd wat er met de subsidiegelden gebeurt. SWM kennen we allemaal, ieder vanuit zijn eigen invalshoek. Ben je jong dan staat SWM voor skatepark Meker en Kunst en Cultuurcentrum voor jongeren 'De Spot'.

Heb je een paar uurtjes over dan ga je naar Bureau Vrijwillige Inzet. Die helpen vrijwilligers bij het maken van keuzen en bemiddelen hierbij. Voor ouderen is er bijvoorbeeld een alarmeringsservice en zijn er welzijnadviseurs. Neem eens contact met de SWM op. En dan is er vast ook iets voor u bij.

Na een bezoek aan de SWM, met de bus van de Provincie kijken hoe dorpskernen in de gemeente Borsele zijn heringericht. Dit is van belang voor Sint Laurens, als straks de N57 klaar is. Het was heel leerzaam. Jammer dat er niet meer inwoners van Sint Laurens in de bus waren.

De volgende dag op bezoek bij de Sociale Dienst Walcheren (SDW) waar we een ochtend mochten meelopen. Het is heel goed om als raadslid te zien hoe het daar werkt. Ik hoop dat iedereen die het formulier Klanttevredenheid 2007 heeft gekregen, dit ook heeft ingevuld en ingeleverd. Want als u niet tevreden bent over onderdelen van de SDW komt dit aan het licht en kan er wat aan gedaan worden.

We sluiten de week af rnet een conferentie over het minimabeleid. U heeft laatst een nieuwsbrief in de bus gehad. We zien nog te vaak dat mensen geen gebruik maken van de voor hen bestemde sociale voorzieningen.

U ziet op allerlei terreinen houden de raadsleden zich bezig. Wie doet wat, waar gaat het geld naar toe. Wat ook belangrijk is wat blijft over om voor Middelburg zinnige dingen te doen.

Voor vragen en ideeën bent u altijd welkom

vriendelijke groet,
Jeannette de Vis-Berrelkamp
jeannette@hcdevis.demon.nl

U bent hier