h

De Bode: 'Versterk datgene waar we trots op kunnen zijn, streef niet naar groter'

25 maart 2007

De Bode: 'Versterk datgene waar we trots op kunnen zijn, streef niet naar groter'

MIDDELBURG - In Kijk Op De Raad vestigen we iedere woensdag de aandacht op één van de 48 leden van de gemeenteraden in Middelburg en Veere.

In deze rubriek maakt u kennis met de persoon achter de politicus. Wat drijft hen, waar dromen ze van en wat zijn hun hobby's? Vandaag Menno Visser van de SP in Middelburg. "Streef niet altijd naar meer en groter."

Uw naam, leeftijd en burgerlijke staat?
Menno Visser, 63 jaar en gehuwd.

Wat doet u in het dagelijks leven en heeft u die functie altijd geambieerd?
Ik zit nu in de VUT, maar heb veel verschillende dingen gedaan, bij zeer diverse bedrijven. In 1960 begon ik met werken, in 2005 ben ik gestopt. Ik heb altijd met veel ple-zier gewerkt, maar mijn grote ambitie, stuurman op de grote vaart, heb ik helaas nooit kunnen uitvoeren.

Hoe is uw interesse in de politiek ontstaan?
Voor mijn werk heb ik een tijdje in Arnhem gewoond. In die periode ben ik door acties tegen aanleg van de Betuwelijn in contact gekomen met de SP. Terug in Middelburg zocht de plaatselijke afdeling mensen die actief wilden meewerken. Van het een kwam het ander en ik ben nu sinds maart 2006 gemeenteraadslid voor de SP.

Kunt u de sterke kanten van uw gemeente noemen en wat zaken aanstippen waaraan nog moet worden gewerkt?
Middelburg is een mooie en vrij rustige stad. Zeker vergeleken met steden als Rotterdam en Arnhem waar ik heb gewoond. Soms krijg ik wel eens het idee dat men niet goed beseft in wat voor mooie omgeving we hier wonen. Versterk datgene waar we trots op kunnen zijn en streef niet altijd naar meer en groter.

Op welke prestatie als politicus bent u het meest trots?
Aangezien ik nog maar een jaartje in de raad werkzaam ben, kan ik nog niet echt terugkijken op een politiek succes. Wat ik vooral als mijn taak in de gemeenteraad zie, is duidelijk het SP-standpunt laten horen wat betreft een sociaal en menselijk leven. Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn voor ons leidende principes.

Trainingspak of maatpak?
Ik voel me veel en veel lekkerder in een trainingspak.

Wat staat er in uw boekenkast en cd-rek?
In mijn boekenkast staan veel boeken over de zeevaart. Daarnaast heb ik veel ik boeken van Leon Uris. Ook lees ik graag de boeken van Frederick Forsyth, Alistair McLean, Jan de Hartog en Harold Robbins. Verder ga ik zeer regelmatig naar onze prachtige bibliotheek. Mijn muziekvoorkeur is vrij gevarieerd, van reggae tot Harry Belafonte en van Wim Sonneveld tot country.

Hoe viert u het liefst vakantie en waarom?
Helaas zijn we door gezondheidsproblemen van mijn vrouw de laatste jaren niet op vakantie geweest. Het liefst gingen we ergens heen waar zon en zee aanwezig waren. Daar huurden we een fiets en maakten allerlei tochtjes.

Wie zou u graag eens willen ontmoeten en waarom?
Ik zou hierop geen antwoord weten.

Omschrijf uw begrip van geluk?
Voor mij persoonlijk is dat in een prettige omgeving met een leuk muziekje op de achtergrond een mooi boek lezen.

U bent hier