h

Omroep Zeeland: "SP-er Jeroen van Dijen stopt als raadslid en gaat de straat weer op"

15 juli 2018

Omroep Zeeland: "SP-er Jeroen van Dijen stopt als raadslid en gaat de straat weer op"

De komende jaren actievoeren op straat in plaats van de raadszaal

Jeroen van Dijen van de SP verlaat zijn stoel in de raadszaal van Middelburg en gaat de straat weer op. Met actievoeren krijg je echt iets voor elkaar, zegt van Dijen. En dat wil hij aan de inwoners en zijn partijgenoten laten zien.

Van Dijen zat tussen 2011 en 2015 in Provinciale Staten van Zeeland, en zit nu ook al een aantal jaren voor de SP in de gemeenteraad van Middelburg. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart, stapt hij uit de raad en legt hij zich toe op het actievoeren. "Dat kan omdat we de luxe hebben, dat veel mensen zich hebben aangemeld om voor de SP in de gemeenteraad te gaan zitten", legt Van Dijen uit.

Van Dijen ziet het actievoeren op straat als een belangrijk middel om politieke druk te zetten. Ook al worden de beslissingen in de raadszaal genomen. "Kijk maar wat er gebeurde, toen inwoners van Arnemuiden tijdens een raadsvergadering kwamen protesteren tegen de sluiting van hun zwembad. Dat gaf meteen een heel andere wending aan de discussie."

De SP-er merkte de afgelopen jaren dat het werk voor de Middelburgse gemeenteraad zeker drie, vier avonden in de week in beslag nam. "Daardoor ben ik de afgelopen vier jaar veel te weinig de straat op geweest en heb ik te weinig met de mensen kunnen praten."

Zie video op website Omroep Zeeland

U bent hier